Winkelen

WINKELEN IN APELDOORN

De Hoofdstraat is de thuisbasis van vele bekende landelijke en internationale winkelketens zoals Zara, H&M, Jack&Jones en Rituals. Daarnaast vind je hier ook speciaalzaak Capital, De Nootzaak en schoenenwinkel Rethmeier-Bally.

UNIEKE WINKELS

Unieke winkeltjes, die typisch Apeldoorns zijn, vind je voornamelijk in de zijstraatjes en op de pleinen. Ze geven de binnenstad karakter en een eigen gezicht. Ben je in de Apeldoornse binnenstad, duik dan dus vooral even de zijstraatjes in! De verschillende pleinen bieden een verrassende plek voor de nodige versnaperingen tijdens het shoppen. Wil je overdekt winkelen? Dan kun je terecht in het vernieuwde winkelcentrum Oranjerie of de Korenpassage.

ETEN & DRINKEN

Wie in Apeldoorn uit eten wil, zal moeite hebben met kiezen. Het aanbod restaurants en eetcafés is namelijk enorm. Italiaans, Grieks, Internationaal, Oosters, met of zonder Michelinster en in alle prijsklassen, ambiances en smaken. Apeldoorn heeft op culinair gebied alles te bieden wat een fijnproever zich maar wensen kan. Kies hieronder uit de categorieën restaurants, eetcafés en lunchrooms in Apeldoorn.

GEZELLIGE MARKT

In het centrum van Apeldoorn vind je drie dagen in de week een markt. Op zaterdag de grote, landelijk bekende warenmarkt, op maandag is er ook een warenmarkt en op donderdag is er de biologische boerenmarkt. De Apeldoornse markten staan al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten en zijn een bezoekje meer dan waard!

Overige markten

Dinsdag:

Egelantier (De Maten) Warenmarkt 8:30 - 12:30 uur

Woensdag:

Osseveld Warenmarkt 't Ford van 10:30 - 18:00 uur

Donderdag:

Saloméstraat van 08.30-12.30 uur warenmarkt Zevenhuizen

Donderdag:

Biologische markt parkeerterrein Asselsestraat/Tuinstraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur

Vrijdag:

Warenmarkt Apeldoorn-Zuid Schubertplein van 08.30-12.30 uur

Overnachten in Apeldoorn

In Apeldoorn kunt u overnachten in een hotel, appartement en er zijn vakantiehuizen.

Op het Raadhuisplein is het driesterrenhotel Hotel et le Cafe de Paris gevestigd. Meer centraal in de stad kunt u niet overnachten. Ook B&B Het Oude Kantongerecht ligt hier in de buurt.

Als u een hotel zoekt buiten het centrum dat met de auto gemakkelijk te bereiken is kunt u kiezen voor het Fletcher Hotel Apeldoorn of het Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo.

Overzicht warenmarkten in het centrum

Maandag:

Warenmarkt op het Marktplein van 08.30-13.00 uur (37 markthandelaren)

Donderdag:

Biologische Boerenmarkt op Parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur (3 markthandelaren)

Zaterdag:

Grote warenmarkt op het Marktplein van 08.30-17.00 uur (80 markthandelaren)

Uitgaan in Apeldoorn

De buurt bij het Caterplein aan de Nieuwstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn is een echte uitgaansbuurt. Hier zijn goede restaurants, leuke cafés en heel veel terrasjes. Ook bij het Marktplein en het Raadhuisplein kunt u goed uitgaan.

Het Theater en Congrescentrum Orpheus is een belangrijke publiekstrekker voor Apeldoorn. U vindt dit theater op Churchillplein 1.

De twee bioscopen van Apeldoorn, Tivoli en Gigant vindt u bijna naast elkaar in de Nieuwstraat.