Evenementenkalender 2020

Dit zijn de evenementen in de zomer van 2020 in Apeldoorn

De zomerkalender 2020 staat vol met mooie evenementen en biedt voor ieder wat wils. Op de agenda staan natuurlijk de écht Apeldoorns, jaarlijkse terugkerende evenementen en festivals, waaronder Koningsdag, het Openluchtfestival, de Kanaalconcerten. Ook is er ruimte voor gezinnen, kunst, cultuur, muziek en sport.

DE NACHT VAN

APELDOORN.   Na het succes van vorig jaar, keert het horeca-evenement 'De Nacht van Apeldoorn terug op de evenementenkalender 2020 . Vrijdag 29 mei is het tijd voor een gezellig feest in het centrum van Apeldoorn! Het Caterplein, Leienplein,  Beekpark, Raadhuisplein, Kapelstraat en Stadscafé pakken uit met leuke live-optredens en overig entertainment. De toegang deze avond is geheel gratis. 

Lees meer >>

DRAKENBOOTFESTIVAL

Op vrijdag 19 juni trappen we weer af met dik en groot feest. Zoals het hoort bij dit festijn. Met fantastische acts op verschillende podia! Tijdens de editie van 2019 ging iedereen uit z'n dak bij De Dijk, Waylon, Ronnie Flex & Deuxperience, Nielson, Maan. De line-up voor Drakenboot in Concert 2020 is nog niet bekend. Blijf op de hoogte, en kijk regelmatig op deze website.

Lees meer>>

BEVRIJDINGSFESTIVAL

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 vindt het Canadees Bevrijdingsfestival Apeldoorn plaats bij Paleis Het Loo. Op 9 mei om 11:00 uur is de officiële start. Er worden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Canadese bevrijding van Apeldoorn. Zo zijn er oude legervoertuigen aanwezig, is er een historisch legerkamp en is de bijzondere presentatie 'Apeldoorn and War' te zien.

Lees meer >>

BIERFESTIVAL

Al enige tijd hebben we kennis kunnen maken met Craft Beer. Ofwel bieren die worden gebrouwen door kleine brouwerijen. Brouwerijen die ambacht hoog in hun vaandel hebben. Dertig van dit soort brouwerijen zijn aanwezig om het publiek hun creaties te laten proeven. Pure ingrediënten, originele bereidingswijze en unieke smaken maken Craft tot wat het is. Het ‘Internationaal bier & crafts festival’ is meer dan alleen bier. Dit festival zal worden gehouden op het voormalig Zwitsal terrein op zaterdag 5 en zondag 6 september 2020 van 14:00 tot 20:00 uur.

Lees meer >>

MUZIEK

Zaterdag 29 februari 2020 is het zover !! De 1ste editie van De Vrienden van Apeldoorn op het Zwitsal Terrein. De loods wordt omgetoverd tot de gezelligste maar ook zeker de grootste kroeg van Apeldoorn en omstreken!. Voor deze 1ste editie hebben wij alvast de grootste artiest kunnen vastleggen namelijk, André Hazes & zijn 11-koppige live BAND !! . In het voorprogramma staat niemand minder dan Xander de Buisonjé, bekend van o.a. de band Volumia met zijn hits zoals Blijf bij mij, Hou me vast en nog veel meer !

Lees meer >>

MIDWINTER MARATHON

De Midwinter Marathon Apeldoorn is het oudste, jaarlijks georganiseerde hardloopevenement van Nederland. Op 31 januari en 1 en 2 februari 2020 organiseren we de 47ste editie. Hoe bijzonder het evenement is blijkt wel uit enkele prijzen die we de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. Neem deel aan één van de afstanden en beleef het leukste hardloopevenement van Nederland.

Lees meer >>