Cultuur

CULTUUR

Apeldoorn heeft een hoogstaand aanbod van musea en prachtige tentoonstellingen. Met recht kan Apeldoorn een stad vol kunst en cultuur genoemd worden. Zo heeft Paleis Het Loo tentoonstelling met een koninklijk tintje en biedt het eigentijdse CODA museum, midden in het Cultuurkwartier, gevarieerde hedendaagse tentoonstellingen en tal van culturele activiteiten.

PALEIS HET LOO

Meer dan 300 jaar woonden de Oranjes op Paleis Het Loo. Ze ontvingen er hun gasten en flaneerden door de tuinen terwijl ze genoten van exotische bloemen en planten. De tuinen en stallen waren en zijn nog steeds een belangrijk en prachtig deel van Het Loo. Paarden hadden een vorstelijk verblijf in de stallen en in de Koetshuizen waren indrukwekkende rijtuigen en auto's te vinden. Droom weg bij dit rijke en royale verleden op Paleis Het Loo.

Lees meer>>

CODA

CODA Museum in Apeldoorn is de plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars en kunst van en op papier. Ook thematische tentoonstellingen en presentaties die verhalen over de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving maken een belangrijk onderdeel uit van de programmering.

CODA Museum is een plek vol inspiratie, prikkeling en creativiteit. Kom binnen en laat je verrassen!

Lees meer >>

ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities op het terrein van de professionele beeldcultuur vinden er verschillende evenementen plaats, zoals debatten, lezingen en workshops, maar ook optredens. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Op de begane grond van deze voormalige elektronica-fabriek bevindt zich de expositieruimte en het ACEC-café. In de bovenverdiepingen van het gebouw zijn verschillende culturele en creatieve ondernemingen gevestigd.

Lees meer >>

GIGANT

Markant in cultuur is een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. De leukste foute feestjes, theaterconcerten, arthousefilms livemuziek op zondagmiddag en concereten van bekende (inter)nationale artiesten: het is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod van GIGANT! Adres: Nieuwstraat 377.
Lees meer >>

VSM

De Veluwse Stoom Maatschappij (VSM)is een vrijwilligersorganisatie en is opgericht in 1975. In het jaar daarvoor vatten enkele personen uit het lokale toeristische bedrijfsleven het plan op een nieuwe toeristische attractie op te richten in de vorm van een stoomtreindienst. De NS gaf toestemming om op de goederenspoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren te rijden. De VSM doet in de normale (groene) dienstregeling de stations Apeldoorn, Beekbergen, halte Immenbergweg, Loenen en Eerbeek aan.

Lees meer>>

 

 

ORPHEUS

Theater Orpheus in Apeldoorn is één van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen. De ultieme plek voor een avondje uit! Adres: Churchillplein 1. 
Lees meer >>